Šport

Či už máte radi vodné športy, nordic walking alebo jazdenie na koni, v okolí hotela Karpatia nájdete množstvo príležitostí, ako si rozhýbať telo.

Splavovanie rieky

V rekreačnej oblasti Laborec si môžete vyskúšať splavovanie rieky. Splav Laborca je nenáročný a dá sa absolvovať celoročne. Jeho dĺžka je 70 km. Začína v Strážskom a končí v Strede nad Bodrogom.

Nordic walking

V Humennom môžete vyraziť na Nordic walking trasu. Má 4,45 kilometra a trvá približne hodinu. Prvá časť trasy vedie mestom, druhá zväčša po lesnom chodníku. Trasa je označená špeciálnymi tabuľami a smerovými značkami.

Jazda na koňoch

V obci Kamienka si vychutnáte krásy prírody aj z konského chrbta. Nachádza sa tu Rajd pod Vihorlatom, kde si môžete zajazdiť na koňoch a vyskúšať si Mushing – jazdu na snežných záprahoch. Deti poteší posedenie v indiánskom stane a široká ponuka aktivít plných zábavy.

Vodné športy

Na vodných nádržiach Domaša a Zemplínska Šírava sa zabavíte vodnými športami ako sú kajaking, paddleboarding, windsurfing, jazda na vodných skútroch alebo bicykloch.

Rôzne druhy športov

Priamo v meste si môžete prenajať priestory na hranie futbalu, hokeja či tenisu od Správy rekreačných a športových zariadení Humenné. Počas celého roka je pre vás otvorená aj mestská plaváreň. V športovej hale je k dispozícii aj 11 metrov vysoká lezecká stena. V Balarena sporting centre si aktívne oddýchnete pri hraní bedmintonu, squashu či stolného tenisu.

Zimné športy

Počas zimnej sezóny si u nás môžete dobiť endorfíny lyžovaním aj bežkovaním. Svahy v lyžiarskych strediskách sú vhodné nielen pre deti začínajúcich lyžiarov, ale aj pre tých pokročilejších. Lyžovať môžete v lyžiarskom stredisku v Zamutove a v Ski Danová v Medzilaborciach, pričom každé stredisko má v dispozícii 2 vleky. V Ski Danova je populárnou atrakciou kolotoč na lyžiach s pohyblivými rukoväťami pre deti na osvojenie si základov lyžiarskej techniky.