Čsl. Armády 26, 066 01 Humenné, Slovensko, +421 57 7861 888, recepcia@hotel-karpatia.sk

Reštaurácia Mozaika

Každý deň je pre návštevníkov hotela, ale aj širokú verejnosť otvorená reštaurácia Mozaika s kapacitou 70 miest. Hostia si môžu vybrať zo sezónne aktualizovaného menu, regionálnych špecialít aj klasiky medzinárodnej gastronómie. V reštaurácii si hostia môžu pozrieť pôvodnú fresku od akademického maliara a rodáka z Humenného Mikuláša Klimčáka z roku 1966. Reštaurácia je klimatizovaná.

Počas letnej sezóny Vás personál rád obslúži aj na letnej terase, odkiaľ je zaujímavý výhľad na park s fontánou a detským ihriskom.

Kapacita letnej terasy je 12 miest.

Reštaurácia je otvorená denne od 6.00 hod. do 22.00 hod.
Raňajky sa podávajú
PO-PIA od 6.00 hod. do 9.30 hod.
SO-NE od 7.00 hod. do 10.00 hod


Jarný šalát s klíčkami

Igrediencie na 4 porcie:

  • Reďkovka červená 3 zväzky
  • Šošovicové klíčky  /môžu byť aj iné – podľa chuti/  200g
  • Olivový olej 50g
  • Z ½ citróna šťava
  • Soľ, čierne mleté korenie
  • Petržlenová vňať

Postup prípravy:

Umytú reďkovku nakrájame na tenké kolieska, pridáme k nej klíčky šošovice, natrhanú a dobre umytú petržlenovú vňať.

Zálievka:  do šťavy z pol citróna pridáme soľ, mleté čierne korenie, olivový olej /prípadne štipku cukru – kto má rád sladšiu chuť/ a všetko spolu premiešame. Zálievkou zalejeme pripravený šalát, premiešame.

 

Prajeme dobrú chuť!

P.S.: Ak by ste recept niečím vylepšili, dajte nám vedieť. Vyskúšame my, pre zmenu :).

 


Brokolicovo – špenátová polievka s pórom

 Igrediencie na 4 porcie

  • Brokolica​ 1 ks / 400 g
  • Čerstvý špenát​ 200 g
  • Cibuľa​ 100 g
  • Pór​ 300 g
  • Zemiaky​ 200 g
  • Cesnak  50 g
  • Zeleninový vývar 3 l
  • Parmezán 30 g
  • Maslo 150g

Zelenú brokolicu obvaríme v osolenej vode. Po uvarení ju vložíme do ľadovej vody aby si uchovala zelenú farbu.

Na masle si speníme, cesnak, nakrájanú cibuľu a pokrájaná pór.

Zalejeme zeleninovým vývarom, jemne osolíme. Po zovretí pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky a varíme do mäkka. Pred dokončením pridáme na malé ružičky rozobratú brokolicu, špenátové listy a dovaríme.

Pri podávaní posýpeme každú porciu postrúhaným  parmezánom.

Dobrú chuť.


Avokádový šalát s bryndzou

Ingrediencie na 4 porcie

  • Avokádo               500g
  • Bryndza                150g
  • Kysla smotana     200g
  • Vajcia                    4 ks  /uvariť na tvrdo
  • Citrón                    100g
  • Vlašské orechy    100g /opražiť

 Na dochutenie: orechový olej, sol, čierne korenie, bazalka

 Všetký suroviny spolu zmiešame, dochutíme a podávame s celorným toustovým chlebom.

 


Bravčová panenka so špargľou s kapary omáčkou, polenta s parmezánom

 

 Ingrediencie na 4 por. 

  • Bravčová panenka        600g /mäso odblaníme, koreníme, osolíme
  • Olivový olej                    100g
  • Maslo                              100g
  • Čerstvá špargľa             250g /blažírovať
  • Dijonska horčica            50g  /potrieme mäso
  • Cesnak                            10g
  • Šalotka                            100g
  • Smotana sladká 31%     200g
  • Kapary                             50g
  • Sol. Čierne mleté korenie

 

Upravené mäso vcelku sprudka opečieme na olivovom oleji, vložíme dopiecť do rúry na 10minút.

Na výpeku s pridaním masla  opražíme šalotku, cesnak, pridáme kapary a všetko zjemníme a zahustíme smotanou.

Pri podávaní na plátky mäsa uložíme 3 ks zblanžírovanej špargle a prelejeme kapary omáčkou.

 

Prajeme dobrú chuť.